Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen önemli muadillerinin tümü karşısında, Japonya hisselerinin Asya hisselerinde düşüşlere öncülük etmesi ile değerleniyor.

Yen 10 gelişmiş ülke para birimi sepetinde geçtiğimiz 3 ayda yüzde 7.9’luk bir artış ile en iyi performansı gösterdi. Dolar, yatırımcıların ABD ekonomisindeki büyüme işaretlerine odaklanması ile Temmuz ayından bu yana en iyi haftalık yükselişi koruyor. Yatırımcı ABD ekonomisinin Fed’in bu yılsonunda yapabileceği faiz artırımına hazır olup olmadığını değerlendiriyor.

Tokyo’daki JPMorgan Chase & Co. baş Döviz stratejisti Junya Tanase, “Yen hisse senetlerindeki düşüş ile birlikte bugün güçlü bir seyir izliyor. Bu hafta ABD’den gelecek veriler ve konuşacak Fed Başkanları var. Hisselerin gerilemesi ile birlikte yen satın alınıyor” dedi.

Yen dolar karşısında Londra saati ile 07.16’da 120.27 yenden işlem gördü. Yen euor karşısında yüzde 0.5 güçlenerek 134.41 seviyesine geldi.

Hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler yenin dolar karşısında zayıflayacağı iddiasını 22 Eylül’de sona eren haftada azaltarak 23,678 kontrata düşürdü. Bir önceki dönemde bu iddiala4 26,814 seviyesindeydi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi Cuma günkü 1,214.12 seviyesinden 1,215.17 puana geldi.