Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, iki Fed yetkilisinden faiz artırımının bu yıl gerçekleşeceğine yönelik değerlendirmeler gelmesinin ardından iki günlük yükselişi koruyor.

Dolar önemli para birimlerinin çoğu karşısında Pazartesi günü yükseliş gösterdi. New York Fed Başkanı William C. Dudley, politika girişimini kademeli bir sıkılaştırmanın takip edebileceğini ifade etti. Dudley’nin değerlendirmesi Başkan Janet Yellen’in konuşması ile benzerlik gösterdi. Yellen, küresel görünümdeki belirsizliğin faiz artırımını 2016’ye erteletmeyeceğini söylemişti. San Francisco Fed Başkanı John Williams yine Pazartesi günü, faizlerin bu yıl artırılmasını beklediğini söyledi ve hızlı bir şekilde artış gösteren konut fiyatları konusunda uyarıda bulundu.

Westpac Banking Corp., “Dolar ve ABD tahvil faizleri, Dudley’den Fed’in faiz artırımını muhtemelen bu yıl gerçekleştireceği yönünde değerlendirme gelmesi ile yükseldi. Ancak tepki risk iştahındaki geniş çaplı kötüleşme ile kayboldu” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi Tokyo saati ile 09.32’de 1,214.38 puanda yatay seyretti. Dolar yen karşısında 119.92’den 119.66 yen seviyesine geldi. Dolar euro karşısında 1.1248 dolar seviyesinde büyük bir değişiklik göstermedi.