Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

İngiltere’de mortgage kredileri Ağustos ayında 2008’deki finansal krizden bu yana en büyük yükselişi gösterdi. Kredilerdeki artış ekonominin gelişme gösterdiği ve düşük seviyedeki faiz oranlarının talebi canlandırdığına işaret etti.

İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) Salı günü Londra’da açıkladığı verilere göre konut alımı için olan net krediler 3.4 milyar sterlin yükselerek Mayıs 2008’de bu yana en sert artışı kaydetti. Mortgage onayları 71,030 ile Ocak 2014’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bloomberg anketine katılan ekonomistler verinin 69,800 seviyesinde geleceğini öngörmüştü.

Veri konut piyasasının güçlendiğine dair kanıtları artırıyor. BOE’nin Finansal Politika Komitesi geçtiğimiz hafta ivmelenmenin sürmesini beklediğini ancak bu durumun mevcut durumda finans istikrarı olumsuz etkilediğini belirtti.

Merkez bankası verilerine göre brüt mortgage kredileri Ağustos’ta 19.1 milyon sterlin ile Temmuz 2008’den bu yana en büyük artışı gösterdi. Onaylanan mortgagelerin değeri 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.