Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyanın en önemli merkez bankası olarak görülen ABD Merkez Bankası'nda (FED ) devam eden bilgi sızıntısı soruşturması büyüyor.

The Wall Street Journal gazetesinin, konuyla ilgili bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı haberine göre 2012 yılında başlayan bu soruşturma büyüyerek bir "insider trading" soruşturmasına dönüştü. Insider trading, herhangi ticari bir kurumda gizli kalması gereken bilgileri, bu kurumun içindeki kişilerden edinerek maddi menfaat sağlamak, anlamına geliyor.

FED’deki soruşturmanın merkezindeki şirketin adı Medley Global Advisors. Ancak soruşturma kamuya açık bir şeffaflık içinde yürümeyeceğe benziyor. Çünkü kaynaklara göre, Medley Global, kendilerinin bir medya şirketi olduğu için kanun gereği özel bir korumaya tabi olduğunu savunuyor. Bu nedenle, soruşturma geçiren şirket muhabirlerini mahkemeye getirtebilmek için yüksek düzeyli ek onaylar gerekecek.

2012 yılında bu şirketin, müşterilerine, FED'in gelecekteki ekonomik teşvik planlarının detaylarını açıkladığı ortaya çıkmıştı.

Federal savcılar, FED’den bilgi sızdırılmasına odaklanırken, Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu ise 2012 yılındaki olayda “insider” işlem kurallarının ihlal edilip edilmediğini araştırıyor.