Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomi bürokrasisinin kararlı hareket etmesi gerek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belirsizlik ortamına rağmen Türkiye ekonomisi şoka maruz kalmadı" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, 4 yıldır 2 milyonu aşkın Suriyeli ve Iraklı kardeşine sahip çıkarak, komşuluk görevini yapmanın ötesinde tüm insanlığın onurunu kurtarmıştır. Milletimiz, büyük bir özveriyle davranarak, uluslararası topluma insanlık dersi vermiştir" değerlendirmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm siyasi hayatım boyunca olduğu gibi bugün de hiçbir şahsi çıkarın, rütbenin, payenin peşinde değilim. Milletim beni dünyada rütbelerin en büyüğüne, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördü. Ben büyük Türkiye, yeni Türkiye, güçlü Türkiye, 78 milyonun bir, beraber ve kardeş olduğu bir Türkiye mücadelesi veriyorum" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan Kürt kardeşlerime özellikle seslenmek isterim: Bizleri birbirimizden koparma çabası, birbirimize düşman etme oyunu, aslında her ikimizi de hedef alıyor. Bunun için diyorum ki Kürt ayrıdır, terörist ayrıdır. Kürt kardeşimin inancı, değerleri, ahlakı, onuru böyle bir örgütle yol yürümeye zaten uygun değildir. Mücadelemiz bir etnik kökenle değil, terörledir, terör örgütüyledir, teröristledir. Terörden en büyük zararı gören de yine Kürt kardeşlerimizdir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu örgüt ülkemiz ve milletimiz için tehdit olmaktan çıkartılana, silahlar gömülüp üzerine beton dökülene kadar, bu mücadele sürecektir. Kimi siyasiler, kimi medya kuruluşları, kimi hain ve harici odaklar terör örütünü desteklese de Türkiye, istiklal ve istikbal mücadelesinden kesinlikle taviz vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadele Cumhurbaşkanıyla, Hükümetle, devletin ilgili kurumlarıyla birlikte Meclis'te temsil edilen siyasi partilerimizin tamamının ortak görevidir. Bunun için tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak terör karşısında birlik, beraberlik, dayanışma, işbirliği içinde olmalıyız. Bu safta en küçük zafiyete izin vermemeliyiz. Yerli ve milli duruşa en çok ihtiyacımızın olduğu konu, işte bu meseledir" dedi.