Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi tahvilleri, traderların ABD’nin aylık istihdam verisini beklemeleri ile gerileme gösteriyor. Ekonomistler verinin ABD işgücü piyasasında iyileşme sinyali vermesini bekliyor. Verinin güçlü geleceği beklentisi güvenli liman olarak görülen sabit getirili varlıklara talebi azaltıyor.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi Ağustos ayından bu yana en düşük seviyeden yükseliş gösterdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı ABD istihdamında 201,000 artış görüleceğine işaret ediyor. Bazı Fed politika yapıcıları faiz artırımının hala bu yıl gerçekleşeceğini öngörüyor.

Frankfurt’taki DZ Bank AG piyasa stratejisti Daniel Lenz, “Son günlerde gördüğümüz ralli dikkate alındığında, kar satışına gidildiğini görüyoruz. Tarım dışı istihdam verisi nerede kapanış yapılacağında önemli olacak. Ancak tahvil faizlerinin aşağı yönelmesi için istihdam verisinin gerçekten hayal kırıklığı yaratması lazım” dedi.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi 3 baz puan yükselerek Londra saati ile 11.31’de yüzde 0.56 seviyesine geldi. Tahvil faizi Perşembe günü yüzde 0.53 ile 24 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Ağustos 2025 vadeli yüzde 1 faizli tahvilin fiyatı 0.27 veya 1,000 euro (1,116 dolar) nomimal değerde 2.70 euro gerileyerek 104.175 oldu.