Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC), ABD petrol üretiminin 2016 yılında 8 yıldan bu yana ilk kez düşüş göstereceği tahmininde bulundu.

OPEC, Pazartesi günü yayımlanan aylık piyasa raporunda, “Total petrol ve doğal gaz üretiminin yüzde 0.5 gerileyerek günlük 12.74 milyon varile inmesi bekleniyor. Üretimdeki söz konusu düşüşte, fiyatlardaki gerilemenin harcamaları kısıtlaması etkiliyor” ifadelerini kullandı. Baker Hughes Inc. verilerine göre ABD’de hizmet veren sondaj kulesi sayısı geçtiğimiz Ekim ayından bu yana yarısından fazla geriledi.

Massachusetts’te bulunan Strategic Energy & Economic Research başkanı Michael Lynch, “Gelecek yıl kaya gazı petrolü üretiminde olacaklar yüksek derecede belirsiz. Sondaj ve üretim ile ilgili son veriler karamsar bir tahmini doğruluyor. OPEC’in bu görüşte olması şaşırtıcı değil” dedi.

Energy Information Administration verilerine göre ABD’nin haftalık üretimi Ağustos ve Eylül’de, Haziran ve Temmuz’dan günlük yaklaşık 330,000 varil düşük gerçekleşti.