Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye Halk Bankası, ileride yeniden değerlendirmek üzere alınan (katılım bankası) kuruluş izninin iptal edilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) başvurdu.

Halk Bankası'nın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, bankanın bağlı ortaklığı şeklinde kurulmasına karar verilen katılım bankasının kuruluşuna ilişkin olarak BDDK'dan kuruluş izni alındığı ve kuruluş izni alınan katılım bankasına tüzel kişilik kazandırma çalışmalarına devam edildiğinin daha önce kamuoyu ile paylaşıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, "Bankamızca, ileride yeniden değerlendirmek üzere bu aşamada; BDDK'dan alınan kuruluş izninin iptal edilmesi için adı geçen kuruma müracaat edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

BDDK, 15 Ocak 2015 tarihinde, kurucu ortakları Halk Bankası, Halk Yatırım Menkul Değerler, Halk Portföy Yönetimi, Halk Finansal Kiralama, Bileşim Alternatif Dağıtım Kanalları ve Ödeme Sistemleri tarafından Türkiye'de 1 milyar Türk lirası sermayeli katılım bankası kurulmasına izin verilmesini kararlaştırmıştı.

AA