Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol, iki haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından, ABD'de artış göstermesi beklenen petrol stok verileri öncesi, düşüşünü durdurdu.

Salı günü vadesi dolacak olan Kasım vadelileri New York'ta Pazartesi günü yüzde 2.9 düşüşün ardından yüzde 0.9 kadar yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, stokların 3.5 milyon varil artması bekleniyor. İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, Tahran'daki açıklamasında, "Iran, OPEC'in herhangi bir kararına bakmaksınız, dünyanın güçlü ülkelerinin, ekonomisi üzerindeki yaptırımları kaldırmasıyla üretimi artırmaya hazırlanıyor" dedi.

Petrol, piyasada aşırı arz durumunun süreceği beklentileri ile, bu ayın başlarında varil başına 50 doların üzerindeki seyrini sürdüremedi. OPEC, kotasının üzerinde üretime devam ediyor ve Zanganeh, üretim stratejisinde bir değişiklik beklemiyor.

Sydney'de CMC Markets baş stratejisti Michale Mc Crathy, ''Petrolde bir değişiklik görünmüyor, bizler hala Batı Teksas petrolü için 43.50 dolar ile 50 dolar aralığındayız'' dedi ve "Örneğin kasırga gibi beklenmedik bir durumla karşılaşmadıkça, bu aralık yakın bir zamanda kırılacak gibi görünmüyor" yorumunda bulundu.