Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol, dünyanın en büyük tüketicisi ABD'de artış göstermesi beklenen petrol stok verileri öncesi, varil başına 46 doların altına indi.

Aralik vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 1 kadar değer kaybetti. Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) raporundan öncesi, stokların 3.75 milyon varil artması bekleniyor.

Devlet  Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela'nın, Çarşamba günü, Viyana'da bulunan OPEC sekreteryasına, yatırımlar için petrolün varil başına 88 dolar seviyesinde olması gerektiği yolunda bir rapor sunacağını kaydetti.

Petrol, OPEC'in kotasının üzerinde üretime devam etmesi ile birlikte, piyasada aşırı arz durumunun süreceği beklentileri ile, bu ayın başlarında varil başına 50 doların üzerindeki seyrini sürdüremedi. ABD'de stoklar, üretim düşmüşken ve petrol sondaj kuleleri verimsizken bile son beş yılın mevsimsel ortalamasının yüz milyon varil üzerinde bulunuyor.

Sydney'de bulunan CMC Market'in baş analisti Ric Spooner '' Piyasa aşağı iniyor, fakat durum gergin ve petrol yakın zamandaki düşük seviyesine yaklaşıyor'' dedi.