Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalar, teknoloji şirketlerinin değer kaybetmesi ve Çin hisselerinin sekiz haftanın en yüksek seviyesinden düşmesi sonucu değer kaybetti. Malezya ringgiti ve Endonezya rupisi dördüncü günde de zayıflamaya devam etti.

Güney Kore firması SK Hynix Inc ve Tayvan'da bulunan Inotera Memories Inc., Intel Corp. firmasının Çin'deki fabrikasını hafıza kartları üretimi için dönüştürme kararı alması ve bunun için 5.5 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamasının ardından yüzde 5'ten fazla düşüş yaşadı. Hong Kong piyasaları tatil nedeniyle kapalı. Ringgit, dolar karşısında iki haftanın en düşük seviyesine inerken rupi yüzde 0.5 düştü. LG Electronic Inc hisseleri., Seul'de General Motors Co ile elektrikli taşıt geliştirmek için işbirliği yapmasıyla yüzde 14 artış gösterdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 2.03'de yüzde 0.2 düşerek 863.02 seviyesine indi. İşlem hacmi Ekim ayında yüzde 9 arttı,  Endeks Fed'in faizleri bu yıl arttıracağı  endişesinin azalması sonucu 2012 yılının Ocak ayından bu yana en keskin aylık kazancı gerçekleştirdi.

Manila'da bulunan BDO Unibank Inc'nin piyasa baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, '' Fed'in bu yıl faizleri arttırma olasılığı düşerken, piyasa rallileri faiz artırımı olana ve buna bağlı belirsizlik ortadan kalkana kadar sınırlı kalacak" şeklinde konuştu.