Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.

6 saat süren toplantı sonrasında MGK açıklamasında, Ankara'daki terör saldırısının, yürütülen adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde çok yönlü olarak ele alındığı belirtilerek, "Milletimizin bir arada yaşama iradesini, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadelenin aralıksız sürdüreceğinin altı çizilmiştir" denildi.

Toplantıda ayrıca Suriye'de yaşanan ve uluslararası niteliği gün geçtikçe artan gelişmelerin etraflıca değerlendirildiği, hava sahası ihlallerinin ele alındığı belirtilerek, "Rusya ve İran'ın Suriye'deki rejimle ve bölgedeki gelişmelerle ilgili tutum ve politikaları değerlendirilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca "Bölücü terör örgütünün Suriye'deki uzantılarının da uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliğinin altı çizilmiş, DEAŞ terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır" ifadesine yer verildi.