Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Aralık'ta parasal genişlemeyi gözden geçireceklerini açıklaması Avrupa Borsalarını 2 ayın zirvesine taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 2 artışla 369.99'a ulaşarak 20 Ağustos'tan bu yana en yüksek kapanışı yaptı. Küresel büyümenin yavaşlayacağı endişeleriyle Stoxx Europe geçen ay ayı piyasasına girmeye yaklaşmıştı. Endeks geçen aydan bu yana yüzde 9.1 ralli yaptı.

İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek ikinci günü de yükselişle tamamladı. Alman DAX endeksi % 2.48, Fransız CAC 40 Endeksi de % 2.28 yükseliş kaydetti.

Almanya'daki MPPM EK'te trading müdürü olan Guillermo Sampere, "Draghi piyasaların duymak istediklerini söyledi, piyasaların Draghi'nin söylediklerinin satır aralarını okuması birkaç günü alacak, ancak ilk tepki pozitif oldu. Bu, hisse senedi piyasalarında yeni bir yükselişi tetikleyecek" dedi.

Orange SA hisseleri kar tahminlerini artırmasıyla yüzde 7.5 ralli yaparken Logitech International karının beklentilerin üzerinde gelmesiyle yüzde 9.6 yükseldi.

Draghi'nin kararının ardından Euro da dolar karşısında 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi.