Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük fonlarından biri olan BlackRock, yatırım için Avrupa ve Japonyay'yı işaret ediyor. Parasal genişleme politikalarının fırsatlar doğurduğunu bildiren BlackRock'ın yatırım şefinin, gelişmekte olan ülkeler arasındaki gözdeleri ise Meksika ve Endonezya.

BlackRock'un yatırım şefi Rick Rieder, en iyi yatırım fırsatlarının Avrupa ve Japonya piyasalarında olduğunu söyledi Bu iki bölgede merkez bankalarının agresif politikalar izlediğini belirten rieder, yatırımlarının büyük çoğunluğunun da Avrupa'da olduğunun altını çizdi. 

Boston'da bir konferansta konuşan Rieder, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının ekonomiyi canlandırmak için parasal genişlemeye devam etmelerinin yatırımcılar için önemli fırsatlar doğurduğunu bildirdi. 

Rieder, gelişmekte olan ülkelere bakıldığında ise Meksika ve Endonezya'yı işaret etti. Enflasyon bütçe açığı kaygılarına rağmen Meksika'nın ana göstergelerinin iyi olduğunu belirten Reider, ülkenin dünyanın en ucuz piyasalarından biri olduğunu ancak blackrock'ın fazla yatırımı olmadığına dikkat çekti.

Brezilya'nın ise büyük bir piyasa fırsatı potansiyeline sahip olduğunu öne süren Reider, mali ve siyasi bakımdan zor zamanlar geçiren ülkede, bu fırsatların ne zaman ortaya çıkacağının ise belirsiz olduğunu söyledi.