Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip Çin'de, ülke liderlerinin bu hafta için de beş yıllık palnı belirlemek için toplanacak olmalarından ve merkez bankasının bu yıl içinde altıncı kez faiz indirimine gitmesinin ardından son iki ayın en yüksek seviyesine ulaşırken, tahviller de değer kazandı.

Şanghay Birleşik Enedeksi saat 13.08'de yüzde 0.8 artarak 3.440.63 seviyesine çıktı ve 21 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine yöneldi.Finansal ve emtia hisseleri Haitong Securities Co. ve China Shenhua Energy Co.'nun yüzde 2 daha fazla artışı ile yükselişe öncülük etti. 10 yıl vadeli tahvillerin faizi 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi ve faiz swapları son iki ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Şanghay'da gösterge endeksi, politika yapıcıların bu yüzyılın en düşük çeyrek dönem büyümesinin ardından büyümeyi güçlendirmek için daha fazla tedbir alması ve hükümetin 5 triyonluk dolarlık erimeye neden olan düşüşün ardından hisse senetlerine istikrar kazandırmak için adımlar atmasının ardından, bu yıl en düşük seviyeye indiği 26 Ağustos'tan sonra yüzde 17 sıçrama gösterdi. Çin Merkez Bankası, Cuma günü gösterge borç verme faizini 25 baz puan düşürmesi ve bankalara uyguladığı zorunlu karşılık faizini 50 baz puan azalttığını açıkladı. Komunist Parti , Pazartesi'den itibaren 5. genel kurulu için toplanacak.