Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Altın ve Gümüş Borsası'na göre, finans piyasalarındaki çalkantı ve yuan devalüasyonunun değerli metale olan talebi artırmasıyla ülkede altın tüketimi 2013 yılındaki rekor seviyenin üzerine çıkabilir.

Çin Altın ve Gümüş Borsası Başkanı Haywood Cheung'a göre en büyük altın tüketicisi olma konusunda Hindistan'la rekabet eden Çin'de bu yılki finansal dalgalanma ve Ağustos'taki sürpriz devalüasyonla altın talebi hızlandı. Cheung bir röportajında, Hong Kong'ta yılın ilk yarısında sönük kalan altın talebinin bu yarıda yüzde 25 artabileceğini belirtti. Cheung, 2013'te külçe altın fiyatlarındaki yüzde 28'lik düşüşün tüm Asya'da altın talebini tetiklediğini, bu yıl ise talebin 2013 yılını da aşabileceğini kaydetti.

Cheung Cuma günkü açıklamasında yatırımcıların çok fazla alternatifi olmadığı için hala altını tercih ettiğini belirtti ve "Daha az fiyat belirsizliği olduğuna dair genel bir görüş var" diye konuştu.

Geçtiğimiz 2 yılı düşüşle tamamlayan altın fiyatları 2015 yılında da Fed'den faiz artış beklentileriyle düşüyor. Altın fiyatları bu yıl yükseliş ve düşüşler arasında gidip gelirken Hong Kong saatiyle 12:23'te altının onsu ufak değişimle 1.164 dolardan işlem görüyor.