Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere hisse senetleri, emtia üreticileri ve konut üreticileri öncülüğünde, bir haftalık kazançtan sonra düştü. Anglo American Plc ve Rio Tinto Group, yüzde 1.1’den fazla değer kaybederek madencilik göstergesinin iki günlük kazancını geri vermesine yardımcı oldu. Barratt Developments Plc ve Persimmon Plc hisseleri, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney’nin Mail on Sunday gazetesine yaptığı, faiz oranındaki herhangi bir artışın makul olacağı, tüketicilerin buna hazırlıklı olması gerektiği yönündeki açıklaması üzerine, yaklaşık yüzde 1.7 değer kaybetti.

FTSE 100 Endeksi, Londra saatiyle 08:47’de yüzde 0.4 düştü. Gösterge endeks, geçtiğimiz hafta yüzde 1 yükselerek, Ağustos’tan beri görülen en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Yükselişte Çin’de atılan ek teşvik adımları ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ek parasal genişleme programının hisse senedi piyasasını desteklediğine ilişkin ipuçları etkili olmuştu.

Tüm hisse senetlerini kapsayan FTSE All-Share Endeksi de, bugün yüzde 0.4 düştü. İrlanda ISEQ Endeksi ise yatay seyretti.

WPP Plc, karşılaştırılabilir çeyrek dönem satışlarında yüzde 3.3’lük, analist tahminlerini ıskalayan bir artış açıkladıktan sonra yüzde 2 düştü. Aberdeen Asset Management Plc hisse senetleri, Financial Times’ın, firmanın potansiyel müşterilerine samimi bir yaklaşım sergilediği haberini yapmasının ardından yüzde 4 değer kazandı.