Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşen ABD tarım dışı istihdam verisini BloombergHT'de değerlendiren Morgan Stenley Global FX Birimi Müdürü Hans Redeker, ABD ekonomisinin iyi durumda olduğunu belirterek "iş piyasası iyileşti, ücretlerde ilerleme devam ediyor, tüketim de destekleniyor. Fed Aralık'ta faiz artışı için yeşil ışık yaktı" ifadesini kullandı.

Redeker, "Ancak asıl sorun faiz artırımından sonra ne olacağı, petrol fiyatlarının gidişatı önemli olacak, Aralık'ta veriler istendiği gibi gelirse Fed faiz artırımına devam edebilir" diye devam etti.

Doların güçlenmesini bekliyoruz

ABD dolarının güçlenmesini beklediklerini kaydeden "Dolar bu noktada değer kazanırken, ABD'de tahvil getirileri de artacak, bundan sonra gelişen piyasalara odaklanmamız gerekecek. Önümüzdeki günlerde Asya ve Latin Amerika para birimleri baskı altına girebilir" dedi.

Avrupa Merkez Bankası'nın bundan sonra nasıl bir adım atacağına dair soruya Redeker, "Avrupa Merkez Bankası sadece büyümeyi değil volatiliteyi de dikkate alıyor. Eğer negatif bir gelişen piyasa görürsek gelişmiş piyasaları da etkileyebilir, o zaman Avrupa Merkez Bankası da politika fırsatlarını kullanabilir. Yani faiz azaltılabilir ve parasal genişleme artırılabilir. Bunlar hala olasılık dahilinde" yanıtını verdi.