Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs, ABD'de resesyon sonrası başlayan büyümenin 10'ncu yılını doldurma olasılığının yüzde 60 olduğunu kaydetti.

ABD ekonomisi ihtiyarlık döneminde ölmeye hazırlanmıyor.

Büyük Bunalım'dan bu yana görülen en uzun resesyondan 76 ay sonra, ABD ekonomisinin yukarı hareketi şimdi, 1900'den beri yaşanan 34 uzun yükseliş döneminin en uzun beşincisini oluşturuyor ve daha şimdiden ortalamanın iki katına ulaşmış durumda.

ABD'de ekonomi, Avrupa'daki borç krizini ve son dönemde Çin ekonomisindeki yavaşlama öncülüğünde gelişen piyasalarda görülen sorunlar dahil dış tehditler ve çift haneli işsizlik, hükümetin kapatılması ve ard arda gelen ani soğuk hava koşullarını içeren iç tehditlerle başa çıkarak, "çift dipli" resesyona düşmemeyi başardı.

Goldman Sachs Group Inc. tarafından hazırlanan ve Pazartesi günü açıklanan yükseliş dönemi analizi, çıkış döneminin daha gidecek yolu olduğunu işaret ediyor. Çalışmaya göre, yükseliş döneminin 10 yılı doldurma ve 1990'lardaki rekora ulaşma olasılığı olasığı yüzde 60. Çalışma, Zach Pandl tarafından, 14 ekonomideki, 1850'den bu yana 355 genişleme dönemi dikkate alınarak yapıldı.