Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, olası terör saldırılarına karşı siber güvenlik için ayrılan bütçenin 5 yıl içerisinde yaklaşık 2 katına çıkarılmasının planlandığını açıkladı.

İngiliz hükümetine bağlı Dijital İletişim ve İstihbarat Kurumu'nda (GCHQ) konuşan Osborne, İngiltere'nin terör örgütü DAEŞ'in başlatabileceği bir siber savaşa karşı hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Osborne, İngiltere'nin önümüzdeki hafta değerlendirilecek bütçe düzenlemelerinde güvenlik kalemine öncelik verileceğini belirterek, siber güvenliğe ayrılan bütçenin 2020 yılında 1,9 milyar sterline yükseltileceğini, başlıca üç istihbarat kurumunda ve Ulusal Siber Merkezi'nde 1900 çalışanın daha istihdam edileceğini bildirdi.

Siber Güvenlik Komitesi'ne de başkanlık eden Osborne, "Ulusal Siber Güvenlik Planı"nda bütçenin önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 2 katına çıkarılmasının planlandığını söyledi.

Osborne, "Eğer öngörülen harcamalara hükümetin kendi network'ünü korumak amaçlı temel harcamalarını da eklerseniz, hükümetimizin toplamda siber güvenlik için ayırdığı bütçe 3,2 milyar sterlinin üzerinde olacak" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'nin "Ulusal Siber Güvenlik Planı"na göre yeni kurulacak Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'nin Dijital İletişim ve İstihbarat Kurumu içerisinde yer alması planlanıyor. Bu merkez ile İngiltere'de ilk kez siber güvenlik çalışanları, sadece olası saldırılara uygun karşılıkların verilmesi, önlemlerin artırılması için çalışacak.

 

 

AA