Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, ABD faiz artışının kademeli olacağını işaret eden Fed tutanaklarının ardından, Hong Kong’daki işlemlerde bir haftanın yükseğine tırmandı.

Hong Kong Hang Seng China Enterprises Endeksi, saat 14:32’de yüzde 1.5 artarak 10,202.08 puan seviyesine yükseldi ve göstergeyi tekrar 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde çıkardı. China Petroleum & Chemical Corp. ve China Construction Bank Corp.’un yüzde 2’nin üzerinde yükselmesiyle, enerji ve finans şirketleri en iyi performans gösterenler arasında yer aldı. Şanghay Bileşik Endeksi, Xinhua Haber Ajansı’nın, hükümetin imalatçıların teknolojilerini iyileştirmede yardımcı olacağını söylediği yönündeki haberi sonrası, teknoloji şirketlerinin öncülüğünde yüzde 0.9 arttı.   

Fed tutanakları, yetkililerin Aralık ayının faiz artırımı için uygun olabileceğini ve sıkılaştırmanın kademeli olacağını işaret etmesiyle, hisse senetlerinde küresel bir yükselişi tetikledi. Traderlar, Aralık’ta gidilecek bir faiz artırımına yüzde 66 ihtimal veriyor.

Hong Kong’da Shenwan Hongyuan Group Co.’dan William Wong, “Fed tutanaklarının açıklanmasından sonra geçici bir kırılma oldu. Şimdilik yükselişe bankalar öncülük ediyor. Ama önümüzdeki ay daha fazla müşterinin hisse senedi piyasasından çıkışıyla, işlemlerde yavaşlama olacak” dedi.