Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:30'da güncellendi)

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, enerji ve Walt Disney Co. hisselerindeki düşüşlerle birlikte, dördüncü gün üst üste fazla değişiklik göstermezken, düşük sermayeli şirketleri içeren endeks son sekiz ayın en uzun süreli yükseliş dönemini gerçekleştirdi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek 2,090.35 puandan kapandı ve 6 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesi yakınında tutundu. Gösterge endeks bu hafta yüzde 0.1'den az yükseldi. Düşük sermayeli şirketlerin göstergesi Russell 2000 yükselişini beşinci güne taşıyarak üç ayın zirvesine çıktı ve Mart ayından bu yana en uzun rallisini gerçekleştirdi.

Zürih'te R&A Group Research & Asset Management şef yatırım yetkilisi Otto Waser, "SOn dönemde oldukça iyi bir çıkış vardı ve yarım gün olmasından dolayı likiditenin düşük olduğunu düşünüyorum," dedi ve "Alım yapanların büyük bölümü, şu anda ne zaman alım yapmakta olduklarını değerlendiriyorlar. Zira şimdi aldığınız bir hissenin bütünüyle 12 ay boyunca yükseleceğinden emin olamazsınız. Şu anda çok fazla tetikleyici varmı? Muhtemelen yok" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de aracı kurumlara yönelik soruşturmanın derinleştirildiğine yönelik haberler, Şanghay Bileşik Endeksi'nin yüzde 5.5 düşmesine neden oldu ve böylelikle, hükümetin hisse senedi fiyatlarını desteklemeye yönelik daha önce görülmemiş boyuttaki kampanyası ile birlikte üç hafta süren sakin dönem sona erdi. Öte yandan, Çin Menkul Kıymetler Düzenleyici Komisyonu sözcüsü, Çin Menkul Kıymetler Birliği'nin aracı kurumların müşterilerine hisse senetleri işlemleri için finansman sağlamada türev ürünleri kullanmalarına yasaklama getirdiğini kaydetti.

(20:30'da güncellendi)