Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Başkenti Paris'te  düzenlenen 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na (COP21) katılmak üzere bu ülkeye gitti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılacağı konferansta ikilinin, Rusya'ya ait savaş uçağının düşürülmesiyle başlayan gerginliğin ardından  bir görüşme yapıp yapmayacağı merak konusu.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın ev sahibi olduğu zirvede iki liderin resmi ve netleşmiş bir görüşme programı gözükmüyor. Türk tarafında, olayın ardından ilk defa aynı toplantıya katılacak iki liderin bir görüşme yapmasının ihtimal dahilinde olduğu görüşü hakim. Ancak saati belirlenen bir görüşme gözükmüyor. Rus tarafının özür beklemesi, Türk tarafının da özür dilemeyeceğini açıklamasının ardından görüşme olmasının zorluğu da dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, bugün Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Namibya Cumhurbaşkanı Hage Geingob ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikili temaslar çerçevesinde, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Lübnan Başbakanı Tamam Selam ve Vietnam Başbakanı Nguyen Tan Dung'ı da kabul edecek.

Obama ile yarın görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek. Erdoğan, yarın öğle saatlerinde Fransa'dan ayrılarak Katar'a hareket edecek.