Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, "Türkiye'den meyve sebze ithalatını yasaklıyoruz" dedi. 

Dvorkovich, "Enflasyonu da düşünerek gıdaya yönelik yaptırımı bir süre geciktireceğiz" dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Türkiye'den endüstriyel ürünlerin kısıtlanması ile ile ilgili bir yasak olmadığın ancak tarım ürünleri, sebze ve meyve alımlarının yasaklanacağını açıkladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı gıda ithalatı konusundaki sınırlamaların ise enflasyon baskısı yüzünden bir kaç hafta ertelenebileceğini açıkladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Türkiye'den sebze ve meyve ürünlerine yaptırım uygulanacağını, ancak enflasyon riski nedeniyle uygulamanın birkaç hafta sonra yürürlüğe gireceğini belirtti.

Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti'de yer alan habere göre, Dvorkovich, Türkiye'ye yönelik uygulanacak yaptırımların meyve ve sebze ürünlerini kapsayacağına işaret ederek, "Şu anda Türkiye'den sanayi ürünlerine yönelik bir yaptırım uygulamayı düşünmüyoruz" dedi.

İthalatı durdurulacak ürünlerin enflasyon riski yaratmaması için yaptırımların birkaç hafta sonra uygulamaya koyulabileceğini belirten Dvorkovich, Türk nakliye firmalarının izinlerini de önümüzdeki yıl dörtte bir oranında azaltılmasının planlandığını söyledi.

Rusya Birinci Başbakan Yardımcısı Igor Shuvalov ise yaptığı açıklamada, Türk inşaat şirketlerine yönelik yaptırımların, 31 Aralık 2015 tarihinden önce yapılan anlaşmaları kapsamayacağını belirtti.

Rusya'daki inşaatlarda Türk işçilerin mevcut izinler kapsamında çalışmaya devam edebileceğini, ancak 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Rusya hükümetinden özel izin ve denetimlere tabi olacaklarını ifade etti.