Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(16:40'ta güncellendi)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları Cuma günü onaylamasının ardından, Cumartesi günü Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin de etkisiyle dolar karşısında zayıflayan Türk Lirası akşam saatlerinde 2.90'ın altına geriledi.

Bugüne yaklaşık 2.9250 seviyelerinde başlayan Dolar/TL , bir süre yatay seyrettikten sonra kademeli artarak yönünü 2.93 seviyesine çevirdi. TSİ yaklaşık 09:00'da 2.9364 ile günün en yüksek seviyesine ulaşan dolar/TL, sonrasında düşüşe geçti. Beklentiden iyi gelen dış ticaret açığı verisiyle 2.91'e yaklaşan dolar/TL, akşam saatlerinde ise 2.90'ın altına çekildi.

TÜİK'in TSİ 10:00'da açıkladığı Ekim ayı dış ticaret açığı, 3 milyar 612 milyon dolar ile beklentinin altında geldi. Bloomberg anketine katılan sekiz analistin medyan tahmini 3.95 milyar dolar olurken, Eylül ayı verisi 3.74 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

İstanbul'da Finansbank baş ekonomisti İnan Demir, Bloomberg News ile yaptığı bir mülakatta "Enerji ithalatındaki düşüş, iç talepteki sakin büyüme ve ihracattaki ılımlı iyileşme, yılın kalanında devam etmesi beklenen dış ticaretteki trendi dengeliyor” dedi.