Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, enflasyon verisinin Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB)gelecek ek teşvik beklentilerini güçlendirmesinin ardından kazançlarını genişleterek üç ayın yükseğine ulaştı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, tüm sektörlerin yükselişiyle Londra saatiyle 10:09'da yüzde 0.5 arttı. Euro Bölgesi'nde enflasyon Kasım ayında beklenmedik şekilde değişmeyerek yüzde 0.1 düzeyinde kaldı. Gösterge endeks, traderların AMB Başkanı Mario Draghi'nin Perşembe günü açıklayacağı parasal planları brklrmrsiyle bir haftadır aynı seviyede hareket ediyordu.

“Artık iş tamamen merkez bankalarıyla ilgili, fakat piyasalar için hala ciddi bir yukarı yönlü potansiyel var. Sorun şu ki, Draghi'nin ciddi bir şey vermesi gerek. Piyasalar sadece faiz indirimi beklemiyor, parasal genişlemenin hacim, varlık sınıfı ve zamanlama anlamında da genişlemesine bakıyorlar. Draghi'nin bize bu bileşimi vermesi gerek” dedi.

AMB'nin parasal genişlemesinde artış beklentisi, Stoxx Europe 600 Endeksi'ni Eylül düşüğünden Salı günkü kapanışa kadar yüzde 13 yukarıya çekti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tümü, yarın merkez bankası tarafından ek teşvik açıklanacağı benlentisine sahip ve traderlar sonuç hakkında o kadar emin ki çok az hedge ihtiyacı duyuyorlar.