Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Tepkiler devam ederse biz de kendi önlemlerimizi alacağız" dedi.

Erdoğan, " Ateşe körükle gitmek kimsenin yararına değil. Kimse Türkiye'ye iftira atma hakkına sahip değil. Türkiye terör örgütünden petrol alacak kadar ahlak duygularını kaybetmedi. DAİŞ'in eylemlerinin dinimizle, medeniyetimizle hiçbir ilişkisi yok"açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Katar Üniversitesi'ndeki konuşmasında "3-4 Ekim tarihinde bizzat uyardım. "Yanlışlık var" dediler. Nato toplantısından sonra bu durum gerçekleşti. Zalim, katil Esed'in Suriyesi'nde senin işin ne?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'nın tepkileri devam ederse biz de tedbir alacağız. Türkiye'yi teröre ortaklık etmekle suçluyorlar. Türkiye terör örgütleriyle işbirliği yapacak kadar onursuz bir ülke değilidir. Bizim nereden petrol aldığımız belli. Türkiye DAEŞ'ten petrol aldıysa bu koltukta bir dakka daha durmam" dedi.

Erdoğan, "Filistin konusunda Türkiye tüm imkanlarıyla yanlarında olmaya devam edecek. Katar yönetimine de gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum. Türkiye körfez bölgesinin barış güvenlik ve istikrarı için dostlarına ve kardeşlerine her türlü desteği vermeye hazırdır. Bölgenin güvenliği Türkiye'nin güvenliği ile ilişkilidir. Bu anlamda Körfez ülkeleri ile ilişkilerimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Bugün Libya'da yerlerinden edilmiş insanların sayısı 450 bindir. Libya üzerinden Avrupa'ya yönelen bu insanların Akdeniz'de yaşadıklarına her gün şahit oluyoruz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Türkiye samimi ve kararlı duruşuyla terörle mücadele ediyor. Mültecilere yaptığımız harcama 9 milyar dolar'a ulaştı. Beklediğimiz ülkelerden yeterince destek alamadığımızı söylemeliyim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Bizim bu hadiseyi tırmandırma amacımız kesinlikle bulunmamaktadır. Diplomasi ve diyalog kanallarının işletilerek, sağduyunun galip geleceğini umuyorum. Ateşe körükle gitmek kimsenin yararına değil. Türkiye ile Rusya, önlerinde gerçekten çok büyük iş birliği potansiyelleri olan iki büyük ülkedir. Biz, duygusal davranmadık şu ana kadar bundan sonra da duygusal davranmayacağız. Biz, uluslararası diplomasi neyi gerektiriyorsa o diplomatik dille hareket edeceğiz. Bu sorunun ne mevcut ilişkimize ne de potansiyelimize daha fazla zarar vermesini istemiyoruz" dedi.