Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 3 Aralık Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenecek Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 2015 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Töreni ile Dünya Engelliler Günü Resepsiyonuna ev sahipliği yapacak.

(Ankara/11.00/13.00/19.30)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

(TBMM/11.00)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Azerbaycan ziyareti

- Davutoğlu, Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Zuğulba Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak Davutoğlu, Aliyev ile baş başa görüştükten sonra iki ülke heyetleri arasındaki görüşmeye başkanlık edecek.

- Başbakan Davutoğlu, Aliyev ile ortak basın toplantısının ardından, onuruna verilen öğle yemeğine katılacak.

- Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile de baş başa ve heyetler arası görüşmeye katılacak Davutoğlu, Rasizade tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine ve iş dünyasının temsilcileriyle düzenlenecek toplantıya iştirak edecek.

(Bakü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Büyük Anadolu Oteli'nde yapılacak Türk-İş Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da

- Bozkır, AB Komisyonu'nun İklim Eylemi ve Enerjiden sorumlu üyesi Miguel Arias Canete, Tarım ve Kırsal Kalkınmadan sorumlu üyesi Phil Hogan, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı (AFET) Elmar Brok, Ekonomik ve Mali İşler, Vergilendirme ve Gümrük Birliğinden sorumlu AB Komisyonu üyesi Pierre Moscovici ve Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn ile ayrı ayrı görüşecek.

- Hahn ile ortak basın toplantısı düzenleyecek Bozkır, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spordan sorumlu AB Komisyonu üyesi Tibor Navracsics ile de bir araya gelecek.

(Brüksel)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan'da düzenlenecek Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısına katılacak.

(Belgrad)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Engelliler Günü dolayısıyla Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil eden down sendromlu sporcuları bakanlıkta kabul edecek.

(Ankara/15.45)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, parti genel merkezinde konfederasyon, spor federasyonları temsilcileri ve engelli milli sporcularla bir araya gelecek.

(Ankara/12.30)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı, Türkiye Sakatlar, Türkiye Görme Engelliler Spor federasyonları ile Ortadoğu İşitme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ve Eğitim Derneğini ziyaret edecek.

(Ankara/13.30-16.30)

6- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

(TBMM/15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kıbrıs'ta

- Kerry, Rum lider Nikos Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek, ara bölgede onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Lefkoşa)

2- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

6- Mısır parlamento seçimlerinin ikinci turunun sonuçları izlenecek.

(Kahire)

EKONOMİ

1- TÜİK, kasım ayı enflasyon verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)

3- TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı, Ankara Sheraton Oteli'nde yapılacak.

(Ankara/09.30)

AA