Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'da Topix Endeksi günü yatay kapandı. Gün içerisinde değer kaybeden enerji sektörü hisse senetleri, S. Arabistan'ın, Cuma günkü OPEC toplantısında petrol üretimini azaltmayı teklif etme planına dair haber ile toparlandı.

Topix Endeksi gün içerisinde yüzde 0.4 düşmesine rağmen kapanışta yüzde 0.1 yükselerek 1,602.94 puan seviyesinde kapandı. Nikkei 225 Stock Average de yatay seyirle 19,939.90 puanda kapandı.

Hong Kong'da Mirabaud Asia'dan Andrew Clarke "Suudi Arabistan'ın hareketi dikkat çekici. Buna bağlı olarak petrolde bir tepki hareketi var" dedi. 

Suudi Arabistan'ın OPEC üretiminde günlük 1 milyon varile varacak kesinti önereceği haberiyle, West Texas Intermediate, yüzde 1.7 artarak Çarşamba günkü yüzde 4.6'lık düşüşünün  bir kısmını geri aldı. Suudi Arabistan, Kasım'da, OPEC'in üretimi sabit tutması ve pazar payını yüksek maliyetli kaya gazı üreticilerine karşı koruması kararında öncü olmuştu.

Petrol üreticileri ve arama şirketlerinin hisseleri Topix Endeksi'ndeki 33 sektörün arasında en çok yükseleni oldu. Explorer Inpex hisseleri yüzde 2.1, Japan Petroleum Exploration hisseleriyse yüzde 2.2 yükseldi.