Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kanun, kanun hükmünde kararname, Bakanlar Kurulu kararları ve genelgelerle teşkil edilmiş kurul ve komisyonlarda, başkan veya üye olarak görev alacak hükümet üyeleri belirlendi.

Konuya ilişkin Başbakanlık genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgeye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık edeceği Yüksek Planlama Kurulunda Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım üye olarak bulunacak. Başbakan Davutoğlu'nun bulunmadığı toplantılarda kurula, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlık edecek.

Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanacak Özelleştirme Yüksek Kurulunun üyeleri de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olarak belirlendi.

Savunma Sanayii Yüksek Koordinasyon Kurulunda başkanlık görevini Başbakan Davutoğlu yapacak. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da kurulda üye olarak yer alacak.

Başbakan Davutoğlu'nun başkanlık edeceği Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulunda, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kurul üyesi olarak görev yapacak. Davutoğlu'nun bulunmadığı toplantılarda Kurul'a, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan başkanlık edecek.

Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığında toplantılarını yapacak. Kurulun üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlık edeceği Ekonomi Koordinasyon Kurulunda, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Naci Ağbal üye olarak görev yapacak.

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında toplanacak. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal üye olarak Kurul'da görev alacak.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın başkanlık edeceği Türkiye'de Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Komisyonunun üyeleri, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Maliye Bakanı Naci Ağbal oldu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yüksek Danışma Kuruluna, Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş başkanlık edecek. Kurulda üye olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bulunacak.