Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Markit PMI endeksi Kasım'da da deflasyonist baskıların sürdüğüne işaret ederken, üretici fiyatları ikinci ay üst üste düştü.  İmalat ve servis sektörü hisseleri ise tahmin edilenin altında arttı. Markit PMI Endeksi, 4. çeyrek için hala 0.4 ekonomik büyümeyi işaret ediyor.

AMB mevduat faizini indirdi ve 1.1 trilyon dolarlık varlık alım programını artırarak yatırımcıları enflasyonu yüzde 2'nin hemen altına yükseltme görevini yerine getireceğine inandırmak istiyor. Tüketici fiyatları Kasım'da yüzde 0.1 artmıştı.

Markit baş ekonomisti Chris Williamson "Markit PMI verisi, AMB'nin fiyat istikrarı konusundaki endişelerini destekliyor. Yükselen büyüme oranı, enflasyonda yukarı yönlü bir etki yaratmıyor" dedi.

Bileşik PMI endeksi Ekim'de 53.9 iken Kasım'da 54.2'ye yükselmişti. Beklenti ise 54.4 seviyesindeydi. 50'nin üzerindeki veriler büyümeyi işaret ediyor.

Markit'e verilerine göre, ekonomik büyüme'deki yükselme, yeni siparişler ve işsizlik verilerinin her biri son 4.5 yılın enyüksek seviyesinde bulunuyor. Birikmiş işlerdeki ılımlı artış güçlü büyümenin devam edeceğini gösteriyor.