Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi hazine tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcıları, mevduat faizinde indirime giderek haftalardır süren yatırımcı spekülasyonlarını sonlandırırken, bazı yatırmcı beklentilerini karşılayamadı.

AMB'nın mevduat faizini yüzde -0.3 düzeyine indirmesinin ardından iki yıllık tahviller düşüşe öncülük ederken, Finlandiya'dan İspanya'ya iki yıl vadeli tahvil faizleri rekor düşük seviyeden tırmandı. Bloomberg anketine katılan 44 ekonomistten 14'ünün beklentisi, 10 baz puandan (0.1 yüzde puanı) daha fazla faiz indirimi olacağı yönündeydi.

2 yıllık Almanya hazine tahvil faizi rekor düşük seviyeden yükselirken, AMB Başkanı Draghi'nin aylık varlık alımlarının Mart 2017 sonuna kadar ya da ihtiyaç halinde daha da ileriye bi tarihe kadar devam edeceğini açıklaması sonrası 10 yıllık hazine tahvil faizi Ağustos ayından bu yana en güçlü yükselişini gerçekleştirdi.

Londra'da Credit Agricole SA sabit getirili varlık stratejisti Orlando Green, “Piyasa bu aşama fazla fiyatlama yaptı. Çok fazla beklenti vardı ve görüyoruz ki piyasa aylık parasal genişleme miktarı ve faiz indiriminin sadece 10 baz puanla sınırlı kalması konusunda pek memnun değil” dedi.