Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'da Topix Endeksi son 1 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Böylece Japonya hisse senetleri de, AMB'nin kararının küresel piyasalarda yarattığı hayal kırıklığına katılırken yen ise değer kazandı.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.8 düşerek haftalık kaybını yüzde 1.3'e taşıdı ve 1,574.02'den kapandı. Topix Endeksi'ndeki tüm 33 sektör grubu hisse senetleri gerilerken nakliyeciler bu düşüşe öncülük etti. Nikkei 225 Endeksi Eylül 29'dan bu yana en büyük değer kaybını yaşayarak yüzde 2.2 düştü ve 19,504.48'den kapandı. Perşembe, AMB'nin teşvik paketinin yatırımcılar tarafından yetersiz görülmesi sonrası, yen dolar karşısında yüzde 0.5 değer kazandı.

Tokyo'da Japan Asia Securities Group'tan Mitsuo Shimizu "AMB'nin ek genişleme paketi bizim beklentimizin yaklaşık yüzde 60'ını karşıladı. Piyasalar Draghi'den sihirli bir hamle bekliyordu" dedi. Geçtiğimiz haftalarda AMB Başkanı Mario Draghi ve ekibinin  düşük enflasyon ve ekonomik toparlanmadaki risklerden bahsetmeleri teşvik paketiyle ilgili beklentileri yükseltmişti.