Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Moody's, Rusya'nın kredi notu görünümünü “negatif”ten “durağan”a yükseltti. Rusya'da dış boçlanmanın istikrara kavuşmaya başladığı ve Ukrayna kriziyle gelen yaptırımların ardından gelecek 12-18 ay içinde ciddi bir şok riski ihtimalinin azaldığını belirten Moody's Rusya'nın “yatırım yapılabilir”in bir seviye altı olan Ba1 kredi notunu teyit ederken, Şubat ayında “yatırım yapılamaz” seviyesine indirmişti.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerim medyan tahminine göre Rusya GSYİH'sının 2015 yılında yüzde 3.8 daralması ve gelecek yıl üçüncü çeyrekten itibaren büyümeye başlaması bekleniyor. Rusya, en büyük ihraç kalemi olan petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisini arttıran finansal kısıtlamalar ve diğer yaptırımlarla, 2009'dan bu yana ilk defa resesyon ile karşı karşıya kalmış durumda.

Moody's, Rusya'nın finansal pozisyonunun “kısmen güçlü” kalmaya devam ettiğini belirtti. Derecelendirme kuruluşu, Doğu Ukrayna'da sakinliğin ABD ve diğer ülkelerin yaptırımları sıkılaştırma ihtimalini azalttığını belirtti.