Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bridgewater Associates'ten Ray Dalio, traderların Draghi'yi hafife almamaları gerektiğini söyledi.

154 milyar dolar büyüklüğündeki yatırım kuruluşı Bridgewater'ı yöneten Dalio, Cuma günü şirket tarafından yayınlanan yorumlarda, euroda Perşembe günü görülen ve Mart 2009'dan bu yana en hızlısı olan yüzde 3'lük yükselişin, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin politikalarının iyi bir analizinden ziyade, traderlardan gelen ani bir tepkiden kaynaklandığını kaydetti.

Dalio, birçok para yöneticisinin, AMB'den agresif bir hareket beklemelerinden ve euroda satış dalgasını neredeyse garanti görmelerinden dolayı, dolar karşısında euroda "short" gittiğini söyledi. Dalio, piyasa Draghi'nin yetersiz hareket edeceği beklentisini ne kadar fiyatlarsa, AMB'nin o kadar daha ivmeli bir hızda hareket edeceğini sözlerine ekledi.

Dalio, "Draghi yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için yeterli adımları atmaya devam edecek," dedi ve "Tüm kritik dönemlerde, Draghi doğru olanı yaptı ve tüm dünya bundan dolayı daha iyi durumda. Bu nedenle, dünya şunu bilmeli; Draghi hafifealınmamalı" şeklinde konuştu.

Dalio'nun yorumları Draghi'nin Cuma günkü yorumlarına benziyordu. New York'ta bir etkinlikte konuşan AMB Başkanı, tedbirlerin kombinasyonunun piyasaların beklentilerini karşılama anlamına gelen bir paket olmadığını, bunların hedeflere ulaşılmasına yönelik olduğunu söyledi.

Euro dolar karşısında dün New York saati ile 16:27'de yüzde 0.6 gevşeyerek 1.0872 seviyesine geldi.