Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc, konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, CEO Jes Staley'in karlılığı artırma çalışmaları dahilinde, kayıpların büyük bölümünün Asya ve küresel nakit hisse senedi işlerinde olması ile birlikte, yatırım bankacılğıı bölümünde ilave yüzde 20 istihdam azaltımına gidebilir.

Japonya, Hong Kong ve Singapur'u içeren piyasalardaki faaliyetlerle birlikte, Asya menkul kıymetler bölümü, stratejinin gizli olmasından dolayı isimlerini vermeyen kaynaklara göre, yeterince rekabetçi ve karlı olarak görünmüyor. İstihdamda sözü edilen bu kısıntı, 2016 sonuna kadar yapılacak olan mevcut 7,000 kişilik istihdam indirimine ek olarak yapılacak. Duyurunun ise gelecek yılın başlarında yapılabileceği kaydediliyor.

Barclays sözcüsü, bankanın sürekli farklı coğrafyalarda ve işlerde fırsatları izlemekte olduğunu söyledi. Barclays'ın menkul kıymetler bölümünde 2014 sonu itibariyle 20,500 kişi çalışıyor.

1 Aralık'ta görevi devralan Staley, bankanın diğer kısımlarnın gerisinde kalan ve kötü yönetim ve sıkı sermaye yükümlülükleri dolayısıyla artan maliyetlerden olumsuz etkilenen yatırım bankası bölümünde karlılığı iyileştirmeyi amaçlıyor. Bankaya katıldığı Nisan ayından bu yana, 68 yaşındaki Başkan John McFarlane, İngiltere ve ABD'deki işlere yeniden odaklanma taahhüdünde bulundu ve bankanın Asya ve Orta Doğu'daki faaliyetlerinden gelen katkıları yeniden gözden geçireceğini, zira para kazanmadıkları yerlerden hoşlanmadıklarını söyledi.

Barclays hisse senetleri Cuma günü yüzde 0.3 düşerek bu yılki kaybını yüzde 5.7'ye genişletti.