Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, seçimler sonrası yakalanan siyasi istikrar ve ekonomideki güvenle konut kredisi faizlerinin kısa vadede yüzde 1'in altına düşeceği, bu durumun da satışları ilk etapta yüzde 25 etkileyeceği görüşünde.

Konutta faiz oranlarının gerilemesinin düşük ve orta gelirli vatandaşların işine yarayacağını belirten sektör temsilcileri, faiz oranlarının geleceğiyle ilgili düşüncelerini AA muhabiri ile paylaştı.

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, seçimlerden hemen sonra yüzde 1,05'lere düşen faiz oranlarının son günlerde kısmi de olsa tekrar yükseldiğini, bunun da piyasayı olumsuz etkilediğini söyledi.

"Ocak'ta 1'in altına, 2016'ının ikinci yarısında 0,85'lere düşer"

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, 1 Kasım seçimlerinden sonra konut faiz oranlarının 1,25'lerden 1,05'lere düştüğünü belirterek, "Faizler siyasi istikrar ve ekonomideki güven ile 2016 Ocak'ta 1'in altına düşecektir" dedi.

"Faizler düşecek, konut alımını erteleyenler harekete geçecek"

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut alımının en büyük destekçisi saydıkları konut kredisi faizlerinin düşmesinin sektörde beklenen canlanmayı sağlayacağını belirterek, faizlerin kısa vadede 1'in altına inmesi gerektiğini vurguladı.

"Yüksek faiz oranı tüketiciyi direkt üreticiyi dolaylı etkiliyor"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, faiz oranlarının gayrimenkul sektörünü olumlu veya olumsuz şekilde direkt etkileyen en önemli kalemlerden birisi olduğunu belirterek, konut kredisinde faiz oranının yüksek olmasının kredili satışları oldukça olumsuz etkilediğini söyledi.

Aylık konut faiz oranları şu anda 1,05 ile 1,25 arasında değişiyor.

AA