Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayi üretiminin beklentileri aştığını belirterek, "Veriler ışığında, oluşan siyasi istikrar ve güven ikliminin de etkisiyle ülke büyümesinin 4. çeyrekten itibaren hızlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz" ifadesini kullandı.

Işık, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendirdi.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 artış gösterdiğini bildiren Işık, sanayi üretiminin beklentileri aştığını belirtti. 

Eylülde iç piyasalarda yaşanan siyasi belirsizlik ve dış piyasalarda yaşanan gelişmelerin etkisiyle güven endekslerinin en düşük seviyelere gerilediğini kaydeden Işık, "Ekim itibarıyla siyasi istikrarın tekrar yakalanacağına dair beklentilerin artmasıyla birlikte güven yeniden tesis edilmeye başlanmıştır. Ekonomiye olan güvenin artmasıyla birlikte sanayi üretimi de tekrar yukarı yönlü hareketlenmiştir" değerlendirmesinde bulundu.