Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konuya yakın bir kaynağa göre Çin, kırsal kesimde otomobil satışlarını artırmak amacıyla, 1.6 litre altı motorlu yolcu taşıtları için teşvik paketi uygulamayı planlıyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynağa göre, hafif ticari araçları ve kamyonetleri de kapsayacak şekilde planan teşvik, 2010 yılında biten programın ardından ülke çapında gerçekleştirilecek ikinci fonlama olacak.

Çin, 2009 yılında ekonomik büyümeyi desteklemek amaçlı olarak kırsal kesimde otomobil satışlarını artırmak için sübvansiyon programı başlatmıştı. Hurda araç teşvik programı ile birlikte kırsal kesim sübvansiyonları, Çin'in yeni araç satışlarında ABD'yi geçerek dünyanın en büyük pazarı olmasına destek olmuştu.Yeni teşvikler, hükümetin SUV ve minavanlardan sonra Ekim ayında küçük yolcu araçlarında satış vergisini azaltarak geçtiğimiz ay satışlarının yüzde 18 artmasına yardımcı olmasının ardından açıklanabilir.

Hong Kong'da Macquarie Group Ltd. analisti Janet Lewis, “Minbüslerden yerel SUVlara ve MPVlere doğru bir kayma var, yeni bir sübvansiyon bunu destekleyebilir. Böyle bir durumda, Uluslararası markalardan çok yerel üreticiler desteklenir” dedi.