Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Stoxx Europe 600 Endeksi, beş günlük düşüş sürecini durdurarak otomobil ve emtia üreticileri hisselerindeki değer artışıyla, Londra saatiyle 08:18'de yüzde 1.2 yükselerek 353.86 puan seviyesine geldi.

Madencilik ve enerji şirketlerinin hisse senetlerindeki düşüş, yatırımcıların küresel büyüme endişeleriyle birlikte daha riskli varlıklardan kaçışı dün Avrupa hisselerini aşağı çekmişti.

Traderlar, ABD politika yapıcıların yarın faiz artırımına gitme ihtimalini yüzde 76 seviyesinde değerlendiriyorlar.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Aralık ayında yüzde 8.2 düştü ve emtia fiyatlarındaki çöküşe, ABD para politikasına ilişkin endişelere ve yatırımcı beklentilerini karşılayamayan Avrupa ek teşvik paketine bağlı olarak 2002 yılından bu yana görülen en kötü aylık kapanışına yöneldi. Hisse senedi göstergesi, yılın başından bu yana ise, yüzde 3.4'lük kazanca yöneldi.

Şirket haberleriyle hareketlenen hisse senetlerinden Volkswagen AG, Avrupa otomobil piyasasında Eylül ayı emisyon skandalından bu yana en sert aylık düşüşü gerçekleştirmesine karşın, Kasım ayı satışlarında görülen yüzde 4.2 artışın ardından yüzde 2.7 değer kazandı.