Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 16 Aralık Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı, RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya'yı ve Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.00/15.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

(Ankara/12.00/16.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşecek.

(Ankara/10.30/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da Suriyelilerle ilgili toplantıya katılacak. (Ankara/10.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, şehit Ahmet Kabukçu'nun cenaze merasimine iştirak edecek.

(Ankara/14.10)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sürdürülebilir Üretim Sempozyumu'na katılacak, Kemalpaşa OSB'yi ziyaret edecek, açılış törenlerinde bulunacak, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na iştirak edecek.

(İzmir/10.00-17.00)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, engelli ataması programına katılacak, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının istihdamına ilişkin kura törenine iştirak edecek. Törende, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da yer alacak.

(Ankara/10.00/13.00)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2015 dönemi çeltik alım fiyatları konusunda basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Hilton Otel'de düzenlenen Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi Uluslararası Konferansı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

8- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı görüşülecek.

- Dışişleri Komisyonu'nda bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları ele alınacak.

(TBMM/14.00-11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bazı Yunanlı bakanlarla birlikte Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile enerji konusunu da kapsayan bir görüşme gerçekleştirecek. Gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları takip ediliyor.

- Halep'in kuzeyinde muhaliflerle terör örgütü DAEŞ ile muhalifler ve PYD arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

- Halep'in güneyinde muhaliflerle Esed güçleri arasındaki çatışmalar izleniyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

- Irak'ın 1990 yılında Kuveyt'i işgal etmesinden sonra Bağdat'la diplomatik ilişkilerini kesen Suudi Arabistan'ın 25 yıl sonra Bağdat'ta büyükelçiliğini tekrar açması ve bunun yankıları takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemenli yetkililer ile Husiler arasında İsviçre'nin Cenevre şehrinde başlayan diyalog görüşmeleri ve 7 günlük ateşkes kararına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhinde, "Katar adına casusluk" iddiasıyla açılan davanın duruşması takip edilecek.

(Kahire)

6- Lübnan'da, çöp krizini dünya gündemine taşıyan ve geniş çaplı kitlesel gösterilere liderlik eden "Kokunuz Çıktı" hareketinin Adalet Bakanlığının önünde yapacağı oturma eylem ve meclisinin cumhurbaşkanını seçmek için 33'üçüncü kez toplanacağı oturum takip edilecek.

(Beyrut)

7- Suudi Arabistan'da 34 İslam ülkesinin teröre karşı oluşturulan koalisyon hakkındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Riyad)

EKONOMİ

1- TÜİK, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endeksleri, ekim ayı kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 AA