Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 17 Aralık Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek, ardından raylı sistem açılışı ve 72 adet tramvayın hizmete alımı dolayısıyla Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilecek törene katılacak.

- Erdoğan, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretleri sonrasında, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne ve tören öncesinde misafirlere Dedeman Otel'de verilecek akşam yemeğine iştirak edecek.

(Konya/12.00/13.00/15.00/15.30/19.00/17.30)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel temasları kapsamında Steigenberger Otel'de Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile baş başa görüşecek.

Davutoğlu, daha sonra Avusturya'nın AB Daimi Temsilciliği Binası'nda AB Zirvesi Marjında Avusturya Şansölyesi Werner Faymann'ın ev sahipliğindeki Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'na katılacak.

Toplantı sonrası Davutoğlu, Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü Programı'na katılmak üzere Brüksel'den Konya'ya hareket edecek.

(Brüksel)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Mevlana Müzesi'ni ve türbesini ziyaret edecek.

- Kılıçdaroğlu, İstanbul'un 16 Mart 1920'de işgalini Ankara'da bulunan Mustafa Kemal'e ileten Telgrafçı Hamdi Bey'in (Ahmet Hamdi Martonaltı) Musalla Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaretinin ardından, Hz. Mevlana'nın torunları "Çelebi ailesi" ile Nov Otel'de görüşecek.

(Konya/12.00/13.30/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelecek.

(Ankara/09.30)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım Projesi"nin kapanış toplantısına katılacak.

(Ankara/13.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Halkalı Gümrük Müdürlüğünün Çatalca Muratbey'deki yeni tesislerini, Ambarlı ve Halkalı Gümrük Müdürlükleri ile Gümrük Bölge Müdürlüğünü ziyaret edecek.

(İstanbul/09.45/14.30/16.30/17.30)

4- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

5- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, CerModern'de yapılan İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Arttırılması Teknik Destek Projesi Kapanış Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

6- TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'in temasları takip ediliyor

(Erbil)

5- Yemenli yetkililer ile Husiler arasında, İsviçre'nin Cenevre şehrinde başlayan diyalog görüşmeleri ve 7 günlük ateşkes kararına ilişkin gelişmeler ile ülkedeki çatışmalar takip ediliyor.

(Sana)

6- Mısır'ın dört bölgesinde 13 milletvekilliği için yapılan seçimlerin sonucu açıklanacak.

(Kahire)

7- Tunus Devrimi'nin 5'inci yıl dönümünde düzenlenecek etkinlikler ve gösteriler izlenecek.

(Tunus)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak

(Ankara/14.30)

2- TÜİK, 2014 yılı sosyal koruma istatistikleri ile kazanç yapısı araştırması bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

AA