Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Golman Sachs, petrol fiyatlarında daha fazla düşüş riski olduğunu ve muhtemelen varil başına fiyatın 20 dolara düşmesiyle yeterince üretim kesintisinin geleceği ve ancak o zaman küresel piyasaların dengeye geleceğini söylüyor.

ABD petrol göstergesi WTI petrol fiyatı yaklaşık 7 yıllık düşüğünde 35 dolarda işlem görüyor. Goldman Sachs'ın Perşembe günü yayınlanan raporuna göre bu fiyat, petrolde yeni yatırımların durması ve arz fazlasının 2016 sonuna kadar yumuşaması için yeterince düşük. Ancak, rapora göre petrol tanklarının dolulukta limitlerine ulaşma ihtimali, petrol fiyatlarının bazı yerlerde üretimin derhal durmasına yol açacak seviyelere düşmesine neden olabilir.

New York'ta analist Damien Courvalin "Depolar dolmaya devam ettiği için biz hala petrol fiyatlarında daha fazla düşüş olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

WTI vadelileri Çarşamba kapanışında 35.52 dolarda kapandı. Bu fiyat Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyeydi. Düşüşte ABD petrol stoklarındaki artış ve Fed faiz artırımı etkili oldu. WTI petrolü Perşembe 12:30 itibariyle 35.20 dolarda seyretti.