Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Janet Yellen tüm dünyada yatırımcıları rahat bir nefes almaları konusunda ikna etti. Tahvil, Döviz ve hisse senedi piyasalarında gerginlik ölçen göstergeler, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD ekonomisinin aşama kaydettiğini söylemesi ve merkez bankasının faiz artırımı konusunda acelesi olmadığını belirtmesi ardından düştü.

Merrill Lynch'in hazine tahvili beklenen fiyat dalgalanmalarını gösteren endeksi bir yılın en sert düşüşünü gerçekleştirirken, Euro/Dolar volatilite beklentileri, Şubat ayından bu yana en düşük seviyeye inerek, Nisan 2009'dan beri görülen en sert düşüşe yöneldi.

Tokyo'da Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd. piyasa stratejisti Ayako Sera, “Faiz artırımına ne zaman başlanacağına ilişkin belirsizlik sona erdi. Bu durumda rahat bir nefes alabilirim” dedi.

Volatilite endeksleri, yatırımcıların ABD para politikasında yeni bir döneme geçişle birlikte yeniden pozisyonlanmasının ardından bu ay başında tırmanışa geçmişti. ABD çöp tahvil (yatırım yapılabilir seviyenin altındaki tahviller) piyasasında artan stres ve emtia fiyatlarındaki düşüş, Çarşamba günkü Fed faiz kararı öncesi traderlar endişelerini artırmıştı.