Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, yatırımcıların Fed'in faiz artırımını geride bırakmaları ve dilkkatlerini emtia grubundaki zayıflığa ve küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişelere çevirmesi ile birlikte değer kaybetti ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi üç gün süren rallisini sonlandırdı.

Fed'in faiz artırımı ile birlikte güçlenen dolar, ham petrol fiyatlarının varil başına 35 doların altına inmesi ile birlikte, enerji ve ham madde şirketlerinin hisse senetleri üzerinde baskı oluştururdu. General Mills Inc., çeyrek dönem finansallarının tahminlerin gerisinde kalmasının ardından yüzde 3.3 düşerken, Oracle Corp., gelirlerinin tahminleri yakalayamaması sonrası değer kaybetti. FedEx Corp., karının hedefleri aşması sonrası yüzde 2 prim yaptı.

S&P 500 Endeksş yüzde1.5 düşerek günü 2,041.95 puandan kapadı ve Çarşamba günü Fed kararı ile birlikte gelen kazancını geri verdi. Endeks ayrıca bu hafta yüzde 3'e kadar çıkan kazancını daralttı. ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi 50 ve 100 günlük ortalamalarının altına indi. Dow Jones Endeksi 253.25 puan ya da yüzde 1.43 kayıpla 17,495.84 puandan günü tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.35 geriledi.

Birmingham, Alabama'da BB&T Wealth Management kıdemli başkan yaradımcısı Walter "Bucky" Hellwig, "Yatırımcılar, hisse senetleri ile ilgili, süregelen bazı sorunlar üzerinde odaklanıyor; düşen petrol ve küresel zayıflık," dedi ve "Gelecek yıl için şirket karlarına yönelik endişelerin boyutuna bağlı olarak, piyasalarda bazı endişeler olacak" şeklinde görüş bildirdi.