Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 18 Aralık Cuma

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Milli Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek Milli Güvenlik Kurulu hazırlık toplantısı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısına katılacak.

(Ankara/13.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komisyonu üyesi Christos Stylianides ile bakanlıkta bir araya gelecek.

- Bozkır, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, German Marshall Fund Ankara Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/10.00/14.00/14.30/15.30/16.00/16.30)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı 73. Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak.

(Kocaeli/18.30)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun üçüncü toplantısına katılacak.

(New York)

4- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye İhracatçılar Meclisinin aralık ayı Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/14.00)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu Selçukgazi Tüneli "Işık Göründü" töreni ile İzmir Ticaret Odası kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılacak.

(Bursa/13.00/İzmir/20.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemenli yetkililer ile Husiler arasında, İsviçre'nin Cenevre şehrinde başlayan diyalog görüşmeleri ile ülkedeki çatışmalar takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2013 yılı eğitim harcamaları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TOBB, kasımda kurulan-kapanan şirket istatistikleri bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

3- Elektrik Üretim AŞ'ye ait Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yapılacak.

(Ankara/15.00)

GÜNCEL

1- Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun ev sahipliğinde yapılacak.

(Ankara/14.00)

AA