Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Stoxx Europe 600 Endeksi'nde Ağustos ayından bu yana görülen ilk üç günlük rallinin ardından kazançları değerlendirmesi ile birlikte değer kaybetti.

Altice NV, ABD Adalet Bakanlığı'nın şirketin Cablevision Systems Corp. için verdiği teklifi bu satın almanın ulusal güvenliğe uygun olup olmadığının araştırılması tamamlanana dek askıya almasının ardından yüzde 4.7 düştü ve telekomünikasyon şirketlerinin Stoxx Europe 600 Endeksi'nde en kötü performans gösteren grup olmasına destek sağladı. Anglo American Plc, emtia fiyatlarının 1999'dan bu yana en düşük seviyesinden yükselmesi ile birlikte, yüzde 5.1 değer kazandı ve madencilik grubunun en iyi performans gösteren sektör olmasına öncülük eetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 10:03'te 364.05 puana geriledi. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi son üç haftada ilk kez haftalık kazanca yöneldi ve aylık düşüşünü yüzde 5.6'ya daralttı. Halen hisseler 2002'den bu yana en kötü Aralık ayı performansını göstermeye hazırlanıyor. Eylül ayındaki en düşük seviyesinden Kasım sonu itibariyle yüzde 14 yükseldikten sonra, endeks, Avrupa Merkez Bankası'nın tedbirlerinin hayalkırıklığı yaratması ve emtiadaki satış dalgasının derinleşmesinin etkisi ile yüzde 9.3 kadar geriledi.

Londra'da Seven Investment Management yatırım yöneticisi Ben Kumar, "İnsanlar biraz soluklanıyor," dedi ve "Fed sonrası görülen rallinin içinde çok sayıda insan olduğundan eminim. Çok fazla heves vardı. Şimdi bu durum biraz bozuldu, ancak çöküş olacak gibi görünmüyor" şeklinde görüş bildirdi.