Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank, Rusya operasyonlarında daha önce 6 milyar dolar seviyesinde olduğunu düşündüğü ayna işlemlerin üzerine 4 milyar dolar daha şüpheli işlem saptadı.

Böylece, Deutsche Bank, müşterileri tarafından gerçekleştirilen toplam 10 milyar dolar işlemde, müşteriler Rusya dışına para transfer ederken bu transferlerin kara para aklama gözetiminden geçmediğini saptamış oldu. İncelemeye alındığı açıklanan yeni işlemlerin sürekli olarak tek yönlü gerçekleşen işlemler olduğu belirtiliyor.

Deutsche Bank, bulgularını Eylül'de uluslararası otoritelerle paylaşmıştı. Daha önce, ABD'nin de Deutsche Bank işlemlerinde kara para aklama kanunlarına aykırı bir durumun olup olmadığının araştırıldığına dair haberler bildirilmişti. Kaynaklar, ABD yetkililerinin de Deutsche Bank'ın yeni bulguları hakkında haberdar edildiğini aktardı.

Rusya Merkez Bankası, Deutsche Bank'ın hesaplarını inceledikten sonra bankaya ufak bir ceza vermişti. ABD'de ise inceleme sürüyor. Yetkililer cezanın gerekliliğine kanaat getirirlerse işlemlerin parasal boyutu da ceza kararında etkili olabilir.