Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri dün, yavaşlayan küresel büyüme ortamında, ABD'de ekonominin tüketici harcamalarının desteği ile büyümesinin ardından, emtia grubuna gelen alımların etkisiyle, yükselişini ikinci güne taşıdı.

Bu yılın en fazla hasar gören sektörü olan enerji ve ham madde grupları, Salı günkü yükselişlere öncülük etti ve yılsonu rallisine ilişkin beklentileri canlı tuttu. Caterpillar Inc. son iki ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirirken, Wal-Mart Stores Inc., tüketicilerin harcamalarına devam ettiğini gösteren verinin ardından yüzde 1.7 prim yaptı. Chipotle Mexican Grill Inc., üç eyalette daha hastalıkla ilgili soruşturma açılmasının ardından düştü.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzdee 0.9 yükselerek 2,038.97 puandan kapandı ve endeks son 2 ayın en düşük seviyesinden başlattığı yükselişi genişletti. Dow Jones Endeksi 165.65 puan ya da yüzde 1 yükselerek günü 17,417.27 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi  yüzde 0.7 yükseldi. ABD hisse senedi piyasalarında dün yaklaşık 6.4 milyar hisse el değiştirdi ve bu üç ayın ortalamasının yüzde 12 altındaydı.

Boston'da State Street Global Advisors'a ait U.S. Intermediary Business'in şef yatırım stratejisti Michael Arone, "Bu yıl için önemli verilerin büyük bölümü geride kaldı, işlem hacimlerinin düşmeye devam ettiğini göreceksiniz," dedi ve "GSYİH verileri bize aynı şeyi söyleyecek; tüketiciler makul durumda ve ihracat zorluk çekmeye devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.