Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senedi stratejistleri, 2015 yılında gerçekleşmeyen beklentilerinin 2016 yılında gerçekleşeceğini belirtiyorlar.

Bloomberg tarafından derlenen 10 tahminin ortalamasına göre, Stoxx Europe 600 Endeksi, Salı günkü kapanıştan yüzde 16 yükselerek Nisan rekorunu geçecek. Geçtiğimiz iki yıla ilişkin endeks tahminleri gerçekleşene en yakın tahminlerden olan Commerbank AG, Avrupa Merkez Bankası'nın da (AMB) yardımıyla, 2016 yılında hisse senetlerinin yüzde 18 yükselmesini bekliyor.

Londra'da Commerzbank küresel hisse senetleri ekonomisti Peter Dixon, “Bu likidite kaynaklı bir yükseliş olacak. Geriye bakarsak, parasal genişlemenin hisse senedi piyasaları üzerinde olumlu etkisi olmuştu. AMB, likiditeyi sağlayan şartları genişletmeye karar verebilir. Yatırımcılar hisse senetlerini almaya devam etmek isteyebilir” dedi.

Tüm stratejistlerin beklentielri benzer şekilde bulunuyor. En kötümser beklenti içinde olan JPMorgan Chase & Co. bile Stoxx Europe 600 Endeksi için 2016 yılında yüzde 10 artış bekliyor. En iyimser beklenti içinde olan Citigroup Inc. ise endekste yüzde 23 artış bekliyor.